Kverneland+Group+viert+140+jaar+bestaan+in+2019
Nieuws
© Eigen Foto

Kverneland Group viert 140 jaar bestaan in 2019

De Kverneland Group viert vanaf 1 januari 2019 zijn 140-jarig bestaan als internationale leverancier van landbouwmachines, -systemen en -diensten.

Het 140-jarig jubileum wordt in 2019 wereldwijd gevierd, zowel intern als extern, in samenwerking met de Kverneland-dealers en -distributiepartners wereldwijd. Het jubileum is ook een belangrijk onderdeel van de aanwezigheid van de Kverneland Group op de grote internationale beurzen Sima in Parijs van 24 tot 28 februari 2019 en Agritechnic in Hannover van 10 tot 16 november 2019.

De geschiedenis van Kverneland Group gaat terug tot 1879, toen oprichter Ole Gabriel Kverneland zijn kleine smederij bouwde in het dorp Kvernaland, 25 kilometer buiten Stavanger, Noorwegen. Het bedrijf stond in die tijd bekend als O.G. Kvernelands Fabrik, die zeisen vervaardigde. Vanaf 1879 ontwikkelde en specialiseerde het bedrijf zich in door paarden aangedreven ploegen en eggen.

Overnames

Kverneland Group heeft zich in de loop der decennia aanzienlijk uitgebreid door diverse overnames van een aantal fabrikanten van landbouwwerktuigen. Vandaag de dag worden de machines verkocht onder de bekende merken Kverneland en Vicon.

Daarnaast heeft Kverneland Group een sterke focus op de ontwikkeling en het aanbieden van duurzame, slimme en precisie landbouwoplossingen. In onder andere Nederland heeft Kverneland Group twee productielocaties in Nieuw Vennep voor het produceren van strooiers en veldspuiten en Mechatronics als Kverneland Group’s centrum voor elektronica en precisie landbouw oplossingen.

In Dronten is de verkoopmaatschappij gevestigd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer