Vicon+Extra+700%2Dserie+ontvangt+Red+Dot+Design+Award
Nieuws
© Eigen Foto

Vicon Extra 700-serie ontvangt Red Dot Design Award

De Extra 700-serie schijvenmaaiers met kneuzer van Vicon is gewaardeerd met de Red Dot Product Design Award 2018, een belangrijke prijs op het gebied van productontwerp.

In 2018 zijn in totaal 6.300 innovaties aangemeld in de competitie van bedrijven en ontwerpbureaus vanuit 59 landen. De innovaties zijn door een panel van 39 deskundigen beoordeeld. 'Ik ben absoluut heel blij met deze Red Dot erkenning. Het symboliseert de creativiteit en innovatie die tijdens het ontwikkelingsproces is toegepast', zegt Jelle Hospes, productmanager Grass bij Kverneland.

Dit is de tweede keer binnen vier jaar dat de Vicon-schijvenmaaiers een Red Dot Award ontvangt. Deze prijs, samen met andere prestigieuze onderscheidingen die de afgelopen jaren zijn ontvangen, is een bewijs van Vicon's toewijding bij het ontwikkelen van een maaiers naar een hoger niveau.

QuattroLink ophanging

De Extra 700-serie schijvenmaaiers zijn er met werkbreedtes van 3,20 tot 10,20 meter. De bijzondere QuattroLink ophanging is ontwikkeld met inspiratie uit de wereld van het autoracen. Het ophangconcept biedt goede bodemaanpassing, waardoor een hogere snelheid en productiviteit mogelijk zijn.

Bovendien draagt het intuïtieve ontwerp van alle instellingen bij aan een de algehele eenvoud van de machine. De Extra 700-serie schijvenmaaiers is ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau VanBerlo.

'Ons startpunt was om inzichten te verzamelen van zowel de verkopers als de eindgebruikers', vertelt Roelof van Driel, van ontwerpbureau VanBerlo. 'Van daaruit hebben we een ontwerp gemaakt dat zowel gebruikersvriendelijk als efficiënt zou zijn.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer