Brabantse Boerschappen zoekt heil in hoofdstad

Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen uit Breda neemt per direct alle activiteiten over van Support Your Locals Amsterdam. De twee bedrijven willen samen de lokale en korte voedselketens in en rondom de hoofdstad versterken.

Brabantse+Boerschappen+zoekt+heil+in+hoofdstad
© Michiel Elands

Support Your Locals ontstond maart vorig jaar tijdens de eerste corona-lockdown. Het doel van dit initiatief was om lokale ondernemers in contact te brengen met boeren en tuinders uit de regio. Op die manier werden consumenten, die lokale producenten wilden steunen, op hun wenken bediend.

Het initiatief werd al snel een groot succes in Amsterdam en later ook in de rest van Nederland. Volgens Support Your Locals-oprichter Samuel Levie had hij achter de schermen al veel contact met Boerschappen. 'Er was en is namelijk een gezamenlijke ambitie om landelijk meer korte ketens te bouwen die deugen. Boerschappen kan met haar netwerk en omvang bijdragen aan deze doelstelling.'


Amsterdamse klanten

Boerschappen-oprichters Stijn Markusse en Stéphanie Vellekoop zijn in hun nopjes met de intensieve samenwerking met hun Amsterdamse evenknie. 'Wij merkten, zeker in 2020, dat wij steeds meer klanten in Groot-Amsterdam kregen, die met ons wilden optrekken om een nieuwe voedselketen te maken die deugt, maar ook gemak biedt. We zijn heel blij dat we de klanten van Support Your Locals nu meer soorten boxen en ophaal- en bezorgmomenten kunnen aanbieden.'

De klanten van Support Your Locals Amsterdam kunnen overstappen naar Boerschappen. Markusse denkt dat de meesten dat zullen doen. 'In plaats van één ophaaldag zijn er dan zes ophaaldagen, veel meer bezorgmomenten en ze hebben de keus uit vijf verschillende maaltijdboxen in plaats van een. Er is veel meer keuze en flexibiliteit.'

We gaan in het hele land ongeveer 125 pick up points openen

Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse, oprichters Boerschappen

Boerschappen blijft samenwerken met de bestaande Amsterdamse leveranciers, zoals Brandt & Levie, Boeren van Amstel en Instock. Het doel is om producten van de lokale producenten steeds vaker op het bord van de Amsterdamse consument terecht te laten komen. Markusse: 'We zijn nu vooral druk met het benaderen van nieuwe leveranciers van producten in de wijde regio rondom Amsterdam.'


Uitbreiding

Deze overname is volgens de Boerschappen-directeur de eerste stap om ook buiten Noord-Brabant 'het nieuwe lokaal' echt waar te maken. De komende jaren gaat Boerschappen veel investeren, stelt hij. 'We willen een landelijke dekking en daarvoor gaan we in het hele land ongeveer 125 pick up points openen. We hebben liever dat klanten hun boxen ophalen dan dat wij ze bezorgen, want dan kunnen we de keten van grond-tot-mond binnen een tijdsbestek van twaalf uur houden.'


Boerschappen is in 2014 in Breda opgericht door Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse. Samen met een netwerk van ruim 125 kleinschalige makers en boeren levert Boerschappen diverse soorten maaltijdboxen, die klanten zelf kunnen ophalen bij meer dan twintig ophaalpunten of laten thuisbezorgen door heel Nederland. Boerschappen heeft als doel om de voedselketens te verkorten en te verduurzamen en tegelijkertijd de consument te helpen om op een laagdrempelige manier een gezondere leefstijl aan te nemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer