Boerschappen+ontvangt+Agrofoodpluim
Nieuws
© Boerschappen

Boerschappen ontvangt Agrofoodpluim

Provincie Noord-Brabant heeft de Bredase onderneming Boerschappen beloond met de Agrofoodpluim.

Boerschappen levert een betaalbare boodschappenbox met producten van boeren uit de buurt. De Boerschappenbox spreidt zich in rap tempo uit over Noord-Brabant.

Stijn Markusse, een van de initiatiefnemers: 'We werken alleen met boeren die weinig gebruikmaken van chemische onkruidbestrijding en die hun best doen om de biodiversiteit rond hun bedrijf te bevorderen. Zo worden bijvoorbeeld wantsen of andere niet-schadelijke bestrijdingstechnieken ingezet om het gewas te beschermen.'

Drie busjes

Elke ochtend om 8 uur vertrekken er drie busjes om een rondje boeren-in-de-regio te maken. Die producten komen diezelfde dag nog in de Boerschappenbox. Die avond liggen de 's morgens geoogste of geproduceerde etenswaren op het aanrecht van de Boerschappenklant. Daarbij ontvangt de boer een eerlijke prijs voor zijn product, maar blijven de producten betaalbaar voor de consument.

De provincie heeft veel waardering voor Boerschappen. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings : 'Met Boerschappen wordt de verbinding tussen boeren en consumenten veel directer. Dit soort regionale ketens zijn goed voor het milieu, de voedselwaardering en het inkomen van de boer.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer