Succesvol jaar voor boerenproducten van Landwinkel De Kastanjeboom

Bij Landwinkel De Kastanjeboom moest het horecaterras door de coronacrisis noodgedwongen wijken voor een groentekraam. Maar toch kunnen ze in Bunsschoten terugkijken op een succesvol 2020. Met als toetje de drukke decembermaand met het vullen van meer dan duizend kerstpakketten.

Marijke van Middelaar werd aan het begin van de coronacrisis overvallen door de toeloop van nieuwe klanten. 'De belangstelling voor boerenproducten uit de eigen streek was enorm. Je zag mensen blij reageren als ze de flessen melk of een stuk schenkel herkenden uit hun jeugd. En iedereen begon zelf thuis te bakken. De blokjes gist waren in een mum van tijd uitverkocht.'

Door de crisis is het klantenbestand van De Kastanjeboom enorm gegroeid, zegt Van Middelaar. 'Ik denk dat zo'n 40 procent van alle nieuwe klanten nu hier wekelijks terugkomt. Voornamelijk voor basisproducten, zoals aardappelen, groente en zuivel. Dus wij kunnen wat dat betreft alleen maar spreken van een succesvol jaar.'


Meer kerstpakketten

De Landwinkel in Bunschoten staat al jaren bekend om de kerstpakketten vol streekproducten die in de decembermaand over de toonbank gaan. En ook op dat gebied lopen de zaken goed voor de familie Van Middelaar.

'Ik heb een dochter die werkzaam is in de evenementenbranche. Zij had nu veel tijd over om onze webwinkel op te zetten. Ik denk dat we dit jaar wel meer dan 30 procent meer pakketten maken dan in 2019. Maar het mooiste vind ik persoonlijk toch wel dat de consument in het afgelopen jaar de boerenproducten heeft gezocht. En gevonden!'Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer