Flora+Futura+peilt+telers+en+kopers+over+FloraHolland
Nieuws
© Royal Flora Holland

Flora Futura peilt telers en kopers over FloraHolland

Flora Futura houdt een enquête onder kwekers en handelaren over het beleid van bloemenveiling Royal FloraHolland.

De sierteeltvakvereniging wil onder andere weten wat de sierteeltsector vindt van de digitaliseringsplannen van de bloemenveiling. Deelnemers krijgen onder andere vragen voorgelegd over het digitale platform Floriday, beeldveilen, de hernieuwde focus op knopdrukken, registratieverplichtingen, de communicatie van FloraHolland en het verdwijnen van de fysieke klok.

'Er gebeurt zoveel dat het lastig is hier een totaalplaatje van te maken', schrijft Flora Futura in de inleiding van de peiling. FloraHolland ligt vooral bij kleine kwekers onder vuur. Zij zijn tegen de milieuregistratie- en certificering die de veiling verplicht, en vinden dat de bloemenveiling te veel luistert naar grote kwekers en de retail. Handelaren maken zich onder andere druk over hoe bloemen en planten worden getoond als FloraHolland overgaat op landelijk veilen.


Telers en handelaren hebben tot halverwege januari de tijd om de enquête in te vullen. Die moet ook leiden tot een actielijst van Flora Futura voor 2021. De sierteeltvakvereniging is begin 2018 opgericht door een groep kwekers en handelaren. De oprichters kenden elkaar van de actiegroep 'Behoud de plantenklok' die enkele jaren geleden met succes streed tegen de afschaffing van de fysieke plantenklok bij FloraHolland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer