Coronadoordraai+FloraHolland+komt+uit+op+2%2C9+procent
Nieuws
© Johan Wissink

Coronadoordraai FloraHolland komt uit op 2,9 procent

De doordraai van bloemen en planten in de eerste week dat de lockdown in Nederland en Duitsland van kracht werd, is bij bloemenveiling Royal FloraHolland uitgekomen op 2,9 procent.

Gedurende de week is de doordraai wel afgenomen. Op 14 en 15 december was het gemiddelde percentage nog 5. In de week voor de aangescherpte coronamaatregelen lag de doordraai op 1 procent.

Vorige week lag het aantal verkochte stuks op de klok 10,4 procent onder het niveau van vorig jaar (snijbloemen min 10 procent, kamerplanten min 13,4 procent en tuinplanten min 33 procent). Het bemiddelingsbureau van FloraHolland verhandelde de afgelopen week 2,7 procent minder bloemen en planten dan in de vergelijkbare maand van 2019.


Middenprijs

De middenprijs op de klok liep gedurende de week op van 0,31 euro op maandag en 0,29 euro op dinsdag naar 0,44 euro op vrijdag. De middenprijs voor de hele week lag op 0,36 euro per stuk, ofwel 12 procent lager dan een jaar eerder.


De terugval is aanzienlijk kleiner dan in maart, bij de start van de coronacrisis. Toen kwam de handel met een groot deel van Europa stil te liggen. Nu geldt er alleen een lockdown voor Nederland en Duitsland, waarbij vrijwel alle verkooppunten van bloemen en planten in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, in volume de grootste markt in Duitsland, open kunnen blijven. Daarentegen zit Beieren, waar het duurdere segment naartoe gaat, op slot.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer