Kopers+willen+dealing+room+op+locatie+Rijnsburg+van+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

Kopers willen dealing room op locatie Rijnsburg van FloraHolland

Kopers op locatie Rijnsburg van Royal FloraHolland willen van de afmijnzaal een dealing room maken waar klanten via Kopen op Afstand (KOA) kunnen inkopen. Dit moet gebeuren wanneer het bedrijf overgaat op landelijk veilen.

Tijdens het veilproces willen zij foto's van de bloemen en planten groot op de klokkenwand kunnen zien, een situatie vergelijkbaar met die in de vestiging Eelde van de veiling. Deze locatie is sinds begin deze week aangesloten op het IT-concernsysteem van FloraHolland.

Bij binnenkomst worden de bloemen en planten gefotografeerd in een fotostraat. Kopers krijgen zo realtime beelden te zien. Daarnaast is schouwen nog steeds een mogelijkheid op de veiling en hebben kopers onderling contact.

'Kleine kopers kunnen dan met veel meer overzicht inkopen', zegt bloemist Pieter Straathof. Hij is samen met vakvereniging Flora Futura een van de initiatiefnemers van het idee in Rijnsburg.


Ondoenlijk

Volgens Straathof is het voor kleine kopers ondoenlijk om op een KOA-laptop met één klok en vier bijklokjes het hele assortiment te volgen en in een 'split second' een beslissing te nemen. 'We zijn zo niet aan het inkopen, maar aan het aanschaffen.'


Straathof schat in dat de 150 kleine kopers die nu handelen op Rijnsburg ieder bereid zijn op jaarbasis 1.000 euro neer te tellen om zo'n dealing room in de afmijnzaal te financieren. Hij verwacht dat een aantal kleine kopers ook zal terugkeren in Rijnsburg. Een enquête moet dit duidelijk maken.

'We willen in Rijnsburg naar een situatie die beter is dan nu', zegt voorzitter Frank Timmermans van Flora Futura. Door corona komen de karren in Rijnsburg al langere tijd niet meer voor de klok.


Voldongen feiten

Timmermans verwijst naar het proces in Eelde. Bij de veranderingen op deze locatie heeft de vakvereniging inspraak gehad. Flora Futura wil ook meedenken over de toekomst van Rijnsburg en niet voor voldongen feiten worden geplaatst.

Een woordvoerder van FloraHolland zegt dat de veiling ook kijkt naar een dealing room voor de kopers in Rijnsbrug. 'Dat hoeft niet per se de afmijnzaal te zijn.' De veiling gaat over twee weken peilen wat de behoefte van de kopers is.

FloraHolland is twee weken geleden gestart met de eerste poef landelijk veilen. Vestiging Eelde is de kleinste locatie van FloraHolland met jaarlijks 60.000 karren voor de klok. Rijnsburg is een van de drie exportlocaties waar 550.000 karren worden geveild. Daarom komt er geen fotostraat in Rijnsburg, maar zal er waarschijnlijk meer worden gekeurd, zegt de woordvoerder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer