Internationale+FloraHolland%2Dleden+krijgen+ontheffing+BVO%2Dprovisie
Nieuws
© Ronald Goedheer

Internationale FloraHolland-leden krijgen ontheffing BVO-provisie

Internationale leden van Royal FloraHolland krijgen een tijdelijke ontheffing van de provisie voor handel buiten de veiling om (BVO). Met dit voorstel van de directie gaat de ledenraad van de bloemenveiling akkoord.

Alle leden met handel op internationale routes, waarvan de betaling niet door FloraHolland kan worden ondersteund, komen in aanmerking voor de vrijstelling. Het gaat dan om handelsroutes buiten de Single Euro Payment Area. SEPA is de standaard voor het betalingsverkeer in Europa, waaraan 36 landen meedoen.

De ontheffing geldt totdat FloraHolland voor deze routes over nieuwe financiële dienstverlening beschikt en de mogelijkheid heeft om af te rekenen. Zodra dat kan, wordt de BVO-heffing weer van kracht.


Volledig inzicht

De veiling stelt als voorwaarde dat leden volledig inzicht geven in hun stromen buiten de veiling om. De ledenraad adviseert de internationale leden die een vrijstelling ontvangen, om er alles aan te doen om kopers te laten aansluiten op Floriday en FloraHolland.

Eén van de doorslaggevende argumenten voor de ledenraad om akkoord te gaan met het voorstel van de directie, is het behoud van leden. Daarmee wordt de schaalgrootte van de marktplaats gehandhaafd. 'Schaal is cruciaal voor de platformstrategie van FloraHolland', stelt een woordvoerder van de veiling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer