Groningen stelt stikstofcommissie in voor Lieftinghsbroek

Provincie Groningen heeft een adviescommissie ingesteld voor stikstofvermindering van Natura 2000-gebied Lieftinghsbroek. Oud-burgemeester Rika Pot wordt voorzitter.

Groningen+stelt+stikstofcommissie+in+voor+Lieftinghsbroek
© Twan Wiermans

De commissie gaat het provinciebestuur adviseren over het verminderen van de stikstofneerslag in Natura 2000-gebied Lieftinghsbroek. De commissie gaat aan het werk met de vraag welke oplossingen er zijn om de stikstofgevoelige natuur in het Lieftinghsbroek in stand te houden en tegelijkertijd een toekomstbestendige positie te realiseren voor de landbouw.

Het streven is binnen afzienbare termijn een gunstige staat te bereiken voor alle stikstofgevoelige plantsoorten, zodat deze voor het gebied behouden blijven. Wanneer dit gelukt is, kan vergunningverlening weer verder op gang worden gebracht, geeft de provincie aan.


De opdracht voor de adviescommissie bestaat uit drie fasen: gebiedsanalyse, verkenning van mogelijke maatregelen, afweging en advies. De planning is dat het advies in het voorjaar van 2022 aan het college wordt aangeboden.

Naast de gebiedsgerichte aanpak voor Lieftinghsbroek richt de Groninger Aanpak Stikstof zich op innovaties binnen de sectoren, zoals de landbouw en industrie en de vergunningverlening.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer