Boek geeft unieke kijk op boerenprotesten

Journalist Mark Mensink heeft een boek geschreven over de boerenprotesten in de afgelopen twee jaar. Het boek geeft aan de hand van verhalen en interviews onder meer een overzicht van de protesten in Den Haag, bij het RIVM en de diverse provinciehuizen.

Mensink groeide op in het Twentse Tubbergen als zoon van een veehandelaar. 'Ik voel me een zoon van het platteland en ben vanaf het eerste begin bij de protesten aanwezig geweest. Ik vond het unieke acties die ik graag wilde vastleggen. Dat heb ik gedaan door veel te praten met zowel de hoofdpersonen van de protesten als de gewone boeren die massaal naar bijvoorbeeld Den Haag trokken om hun grieven kenbaar te maken.'

Voor de journalist is een van de favoriete artikelen in het boek de bijdrage van Bart Kemp. Destijds de aanjager van het grootste boerenprotest ooit. 'Kemp zet in een paar regels neer waar het allemaal om draait, waar het wringt. Maar met een erg realistische kijk op de zaak. Dat heeft indruk op mij gemaakt.'

Mensink sluit niet uit dat er in de loop van de tijd een vervolg komt op zijn boek over de boerenprotesten. 'Er is nog steeds geen concrete oplossing gevonden voor de problemen in de sector. Boeren worstelen er nog steeds mee. Dus ik denk dat er komend jaar genoeg acties zullen plaatsvinden om er een boek over te schrijven.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer