Opnieuw protest bij distributiecentrum Jumbo

Boeren protesteren vrijdagmiddag bij een distributiecentrum van Jumbo in het Brabantse Veghel, meldt de politie. Ze blokkeren daar met zo'n tien tot twintig trekkers de ingang van het distributiecentrum.

Opnieuw+protest+bij+distributiecentrum+Jumbo
© @JohnvdVoort

Van welke organisatie de boeren zijn, kon de politie niet zeggen. Eerder op de dag blokkeerden boeren ook de ingang van een distributiecentrum van Jumbo in Woerden. De demonstratie in Veghel verloopt rustig, aldus een woordvoerder van de politie. De politie is met de demonstranten in gesprek. 'Ze mogen hier even staan om hun punt te maken, maar op een gegeven moment moeten ze wel weg.'

In Woerden zijn de boeren al weg voor de ingang van het distributiecentrum, laat een woordvoerder van de politie weten. Wel staan ze nog steeds te protesteren bij het gebouw. 'Het verloopt allemaal rustig', aldus de woordvoerder. Ook hij weet niet van welke organisatie de boeren zijn.


Ultimatum FDF

Donderdag liep een ultimatum af van boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF). De actiegroep had geëist dat supermarkten 3 procent van hun omzet afdragen aan de coöperatie Farmer Friendly. FDF was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Boeren zijn ook boos over een akkoord dat het kabinet sloot met de oppositie over de stikstofwet. Ze noemen de aangescherpte doelen, een halvering van de stikstofuitstoot in 2035, onhaalbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer