LTO heeft begrip voor zorg 'maar blokkade niet de oplossing'

LTO Nederland deelt de zorg van leden over het verdienmodel. Toch denkt de organisatie niet dat het blokkeren van distributiecentra bijdraagt aan een oplossing. Dat heeft LTO gemeld in een reactie op de meest recente boerenprotesten.

LTO+heeft+begrip+voor+zorg+%27maar+blokkade+niet+de+oplossing%27
© Thierry Schut

'Het verdienvermogen en daarmee de toekomst van boerenbedrijven staat ernstig onder druk. Wij voelen en delen de grote zorgen en de emotie die onze leden daarover hebben. We hameren op het belang van oplossingen in onze gesprekken met ketenpartijen, waaronder supermarkten en beleidsmakers. Er zijn helaas geen simpele oplossingen', stelt LTO in een schriftelijke verklaring.


Het blokkeren van distributiecentra draagt niet bij aan het vinden van oplossingen, vindt LTO. 'Hoe begrijpelijk de emotie ook is. De consument moet ook met kerst en mogelijk verzwaarde coronamaatregelen in het verschiet kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid van goed en voldoende voedsel. Dat is een vanzelfsprekendheid die juist dankzij onze sector bestaat. Deze acties helpen niet in de beeldvorming en dragen niet bij aan het verdienvermogen van een sector waar we ongelofelijk trots op mogen zijn.'


Financieel gezond

'Financieel gezonde bedrijven zijn mijn prioriteit. Ik zal me vanaf mijn eerste dag keihard inzetten om tot verbeteringen in het verdienvermogen te komen', aldus aankomend LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak.

LTO Nederland maakt zich sinds 2011 sterk voor een betere marktpositie voor boeren en tuinders. Daarbij is onder meer gekeken naar oneerlijke handelspraktijken. Het kabinet heeft inmiddels een wetsvoorstel gedaan om oneerlijke handelspraktijken aan te pakken en beleid gemaakt om te proberen het verdienvermogen van boeren en tuinders te verbeteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer