Ook boerenprotest bij Jumbo in Raalte

Zo'n honderd boeren hebben vrijdagavond bij distributiecentra van Jumbo in Raalte een protestactie gehouden. Met 60 trekkers stonden de boeren bij het dc aan de Heesweg. Ook werd de toegang van het pand van Jumbo Online en het Pick Up Point aan de Aakstraat geblokkeerd.

Ook+boerenprotest+bij+Jumbo+in+Raalte
© Bert Kamp

De boeren voeren actie omdat ze betere prijzen willen van de supermarkten voor hun producten. Ze zijn ontevreden met de in hun ogen te lage prijzen die de winkels betalen voor de Nederlandse boerenproducten. Door bij meerdere distributiecentra van Jumbo de toegang te blokkeren, lijken de boeren een poging te doen de bevoorrading van de supermarkten lam te leggen.


Ook bij andere dc's

Ook bij vier andere distributiecentra van Jumbo, onder meer in Breda en Veghel, protesteerden boeren vandaag. Bij het distributiecentrum in het Drenthse Beilen blokkeerden tientallen trekkers vanmiddag de poort. Vanochtend al verzamelden in alle vroegte zo'n twintig boze boeren zich bij de in- en uitgangen van het distributiecentrum van Jumbo in Woerden. Zij eisten een gesprek met de baas van de Jumbo over ‘eerlijke prijzen voor hun producten’.

De actie in Raalte zou volgens insiders duren tot zondag. Vannacht wordt er volgens bronnen nog een boerendelegatie verwacht vanuit Zuid-Twente. Wie er achter de blokkades en de protesten zit is nog niet bekend. Zowel Farmers Defence Force als LTO benadrukten vandaag niet de organisator te zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer