Boerenprotest+bij+distributiecentrum+Jumbo+in+Woerden
Nieuws
© @__Florus__

Boerenprotest bij distributiecentrum Jumbo in Woerden

Bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden vond vrijdagochtend een boerenprotest plaats. De twintig actievoerders zijn boos over het bedrag dat zij krijgen voor hun producten.

De weg werd rond 9.30 uur weer vrijgegeven en de boeren gaan in gesprek met Jumbo, meldt RTV Utrecht. Op Radio M Utrecht lichtte actievoerder Koos Cromwijk het boerenprotest toe. Donderdag liep een ultimatum af van actiegroep Farmers Defence Force waarin werd geëist dat supermarkten 3 procent van hun omzet afdragen aan coöperatie Farmer Friendly.

Ondanks de afwijzing daarvan door het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), adviseerde FDF de achterban thuis te blijven. 'We zijn genoodzaakt jullie te ontraden om morgen bij CBL-leden te demonstreren.'


De actievoerders zijn ook ontevreden over een akkoord dat het kabinet sloot met de oppositie over de stikstofwet. Ze noemen de aangescherpte doelen, een halvering van de stikstofuitstoot in 2035, onhaalbaar.Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer