Protesten Duitse boeren houden aan

Het pleidooi van Lidl voor een topoverleg over de prijzen die boeren ontvangen, heeft geen einde kunnen maken aan de boerenprotesten in Duitsland.

Protesten+Duitse+boeren+houden+aan
© René Eijsink

In Duitsland hebben maandagavond weer honderden boeren distributiecentra geblokkeerd met hun trekkers. Dat gebeurde onder meer in Greven in het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen. Daar werden de trekkers voor de ingang van een distributiecentrum van Aldi geparkeerd.

Ook op andere plaatsen in Duitsland hebben boeren vreedzame protesten georganiseerd. Dat gebeurde onder meer op zeker acht locaties in Nedersaksen. Daar bij werden zo'n tweehonderd trekkers ingezet. In Montabaur (Rijnland-Palts) is met twaalf tractoren een blokkade gevormd.


Boeren hebben de laatste tijd vaker actie gevoerd. Ze vinden dat ze te weinig betaald krijgen voor hun producten. Lidl-topman Klaus Gehrig wil gaan praten met politici en andere retailers om de situatie voor boeren te verbeteren. In een brief nodigt hij vorige week die partijen uit om mee te praten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer