Utrecht van start met inzet plattelandscoaches

Provincie Utrecht gaat van start met de inzet van plattelandscoaches. Die moeten boeren ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van hun bedrijf of erf.

Utrecht+van+start+met+inzet+plattelandscoaches
© DIRK HOL

Met de erfcoaches biedt de provincie naar eigen zeggen onafhankelijke persoonlijke adviseurs aan die kunnen begeleiden en meedenken bij de keuzes die gemaakt moeten worden met het oog op de toekomst.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: 'Provincie Utrecht hecht veel waarde aan de landbouwsector. Ongeveer de helft van onze provincie bestaat uit landbouwgrond en boeren zijn onmisbaar voor onze voedselproductie. De plattelandscoaches kunnen onze Utrechtse boeren adviseren over het vormgeven van de veranderingen en innovaties in hun bedrijf.'


Keukentafelgesprekken

Een plattelandscoach begeleidt boeren met persoonlijke keukentafelgesprekken. De coach ondersteunt bij vragen die er zijn rondom het bedrijf en het erf. Het gaat onder meer om begeleiding bij het starten met kringloop- of natuurinclusieve landbouw. Ook kan de coach helpen bij een bedrijfsovername of bedrijfsbeëindiging. De coach kan desgewenst ook meedenken over mogelijkheden voor aanpassing van de bestemming van het erf, naar bijvoorbeeld wonen, zorgen en recreatie.

Elke coach is onafhankelijk, kent de boerenpraktijk en heeft hart voor de toekomst van het Utrechtse landelijk gebied, verzekert provincie Utrecht. De coach geeft begeleiding, brengt kansen in kaart en helpt eventuele knopen door te hakken. Ook kan hij of zij praktische ondersteuning bieden bij het aanvragen van subsidie of een vergunning. Elke Utrechtse boer of erfeigenaar krijgt een aanbod op maat, passend bij de plannen om toekomstbestendig te worden.


Gefinancierde

Utrechtse boeren en erfeigenaren kunnen gebruik maken van 25 uur volledig gefinancierde begeleiding. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om het aantal uur begeleiding uit te breiden met nog eens achttien uur. Het aanbod geldt tot begin 2023 en is ontstaan uit een samenwerking van gemeenten, landbouworganisaties, collectieven, Landbouwnetwerk Regio FoodValley, Gebiedscommissie West en het landbouwbedrijfsleven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer