Maatregelen vogelgriep rond Altforst ingetrokken

Het beschermings- en toezichtsgebied dat is ingesteld vanwege de uitbraak van vogelgriep in Altforst is per 30 november ingetrokken. Tegelijkertijd is ook het beschermingsgebied rond Puiflijk opgeheven.

Maatregelen+vogelgriep+rond+Altforst+ingetrokken
© Dick van Doorn

Door het opheffen van het beschermings- en toezichtsgebied rond Altforst zijn er geen belemmeringen meer bij het transport van eieren, eendagskuikens, vleeskuikens, pluimveevlees, broedeieren en pluimveemest.

De uitbraak in Altforst werd op 29 oktober vastgesteld. Het bedrijf is geruimd en daarna gereinigd en ontsmet. Op 30 november was het dertig dagen geleden dat die reiniging en ontsmetting was voltooid. Volgens De Europese regelgeving en het daarop gebaseerde draaiboek Aviaire Influenza mag dan het toezichtsgebied worden opgeheven. Het beschermingsgebied mag na 21 dagen worden opgeheven. Maar normaal gebeurt dat in een keer, zoals nu rond Altforst gebeurt.

Rond Puiflijk wordt het beschermingsgebied al na 21 dagen opgeheven. Door het opheffen van het beschermingsgebied is het nu wel mogelijk om pluimveevlees in dit gebied te vervoeren. Rond Puiflijk blijft het toezichtsgebied nog wel minimaal negen dagen in stand. In het opgeheven beschermingsgebied gelden de maatregelen van het toezichtsgebied nog.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer