Vogelgriep+vastgesteld+bij+hobbypluimvee+Mijdrecht
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Vogelgriep vastgesteld bij hobbypluimvee Mijdrecht

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit meldt dat in Mijdrecht (gemeente De Ronde Venen Voorst, provincie Utrecht) bij een hobbylocatie met diverse vogels vogelgriep (H5) is vastgesteld.

Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de vogels op de locatie geruimd. In het gebied van 3 kilometer rond het besmette bedrijf in Mijdrecht liggen geen pluimveebedrijven. In de 10 kilometerzone rondom dit bedrijf ligt 1 ander pluimveebedrijf.

Het ministerie van LNV heeft per direct maatregelen getroffen in een zone van 10 kilometer rond de locatie in Mijdrecht. De maatregelen betreffen onder meer een vervoersverbod van pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer