Zaak+ZLTO%2Dbezetting+Animal+Rebellion+aangehouden
Nieuws
© Jasper Schel

Zaak ZLTO-bezetting Animal Rebellion aangehouden

De rechtszaak tegen de twaalf leden van Animal Rebellion, die op 21 september 2020 het ZLTO-kantoor in Den Bosch bezetten, is aangehouden. Volgens de rechter was er onvoldoende tijd voor een inhoudelijke behandeling, mede door aanvullende onderzoekswensen van de advocaat van de verdachten.

De inhoudelijke behandeling van de zaak stond donderdagochtend op de agenda van Rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch. Acht van de twaalf verdachten, die allen huisvredebreuk ten laste wordt gelegd, waren aanwezig en werden bijgestaan door advocaat Jebbink. Buiten de rechtbank stond een handjevol sympathisanten met spandoeken van Animal Rebellion.


De verdediging vroeg al snel om aanhouding van de zaak, omdat er meer onderzoek nodig zou zijn om alle feiten boven tafel te krijgen. Uiteindelijk ging de rechter hiermee akkoord, vooral omdat de tijd ontbrak om de zaak verder inhoudelijk te behandelen.
Nieuwe zitting

Wel is een nieuwe datum voor de zitting geprikt. De twaalf verdachten staan 20 januari opnieuw voor de rechter in Den Bosch. ZLTO neemt het nieuws voor kennisgeving aan. 'We wachten af wat er op 20 januari gebeurt.'

Op maandag 21 september hield een dozijn dierenactivisten van Animal Rebellion ruim een uur Agrifoodplaza, het kantoorgebouw waar ook ZLTO is gevestigd, bezet. ZLTO-directeur Kathleen Goense stond de activisten ter plekke te woord. Omdat de kantoorbezetters niet tevreden waren met de uitkomst van dat gesprek, vertrokken ze niet vrijwillig. De politie arresteerde daarop de activisten.Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer