Krone+Big+M+450+CR+nu+ook+met+rollenkneuzer
Nieuws
© Krone

Krone Big M 450 CR nu ook met rollenkneuzer

Per direct biedt Krone ook de mogelijkheid om, naast de CV-tandenkneuzer, de zelfrijdende maaier Big M te voorzien van een rollenkneuzer. Die is geschikt voor bladrijke gewassen, zoals luzerne.

De klant kan kiezen tussen de rubberwalsen met een groot profiel en de nieuwe stalen M-Rolls. Met beide kneuzervarianten realiseert de Big M 450 CR een mooi kneuseffect. De nieuwe, robuuste CR-rollenkneuzer met M-Rolls is met name inzetbaar onder extreme omstandigheden, zoals bij het oogsten van bladrijke gewassen op steenrijke percelen.

De nieuwe kneuzer heeft stalen walsen met een diameter van 25 centimeter, voorzien van een M-profiel. De kneuzer beschikt standaard over een aandrijving van zowel de bovenste als de onderste wals. Daardoor worden ook grote hoeveelheden gewas probleemloos verwerkt en intensief gekneusd. Het geheel zorgt voor een hoge capaciteit.

Omdat beide walsen onafhankelijk van elkaar werken, kent de kneuzer een rustige loop. Verder pluspunt: ondanks de actieve aandrijving kan de bovenste wals bij vreemde voorwerpen naar boven uitwijken. Zo worden de kneuzerrollen niet beschadigd en blijft de gehele aandrijving intact.


Drogingsproces

Geheel afhankelijk van gewas en hoeveelheid kan de intensiteit van de kneuzer snel en eenvoudig in stappen vanuit de cabine worden ingesteld. Er is een rollenafstand van 0,5 tot 25 millimeter. Dat garandeert een optimalisatie van het drogingsproces en voorkomt brokkelverliezen, wat een positief effect heeft op de voederwaarde.

Voor maximale capaciteit zorgt de werkbreedte van 9,9 meter. Standaard is de Big M 450 CR voorzien van zwadafleg. Zo kan het maaien, kneuzen en afleggen op zwad in één werkgang worden uitgevoerd. Dat bespaart tijd en verbetert de voerkwaliteit, dankzij de geringere verontreiniging.

De zelfrijdende maaier wordt aangedreven door een Liebherr-motor met 12 liter motorinhoud en 449 pk, die voldoet aan de Stage V-emissienormen

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer