Krone+breidt+serie+VariPack+ronde+balenpersen+uit
Nieuws
© Krone

Krone breidt serie VariPack ronde balenpersen uit

Krone breidt het productprogramma ronde balenpersen uit met vier nieuwe modellen: VariPack V 165 en V 165 XC alsook VariPack V 190 en V190 XC.

Bij de VariPack V 165 is de baaldiameter traploos in te stellen van 80 centimeter tot 1,65 meter. De VariPack V 190 perst balen van 80 centimeter tot 1,90 meter. Geheel naar keuze kunnen beide machines met of zonder een snijinrichting worden uitgevoerd.

Vier eindeloos ronddraaiende riemen zorgen voor een mooie baalvorm. De perskracht en de baaldiameter zijn traploos vanuit de cabine via de bedieningsterminal in te stellen. De zachtheid van de kern laat zich qua intensiteit en grootte geheel naar wens in drie stappen instellen, waarna de aanpassing aan het gewas eenvoudig en snel plaatsvindt.


Capaciteit

Volgens de Duitse machinefabrikant zijn de hoge baalgewichten en de maximale capaciteit in stro en hooi belangrijke eigenschappen. Door de eenvoudigere uitvoering zijn deze machines niet alleen voor loonbedrijven geschikt, maar ook voor landbouwers met eigen mechanisatie.

Een bijzondere eigenschap is het snelle uitwerpen van de baal. In minder dan vijf seconden is de achterklep te openen en te sluiten. Een indicator voor de rijrichting biedt daarnaast ondersteuning voor een gelijkmatige vulling van de perskamer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer