Nieuwe+Krone+Vendro%2Dserie+vervangt+KW%2Dschudders
Nieuws
© Krone

Nieuwe Krone Vendro-serie vervangt KW-schudders

De Duitse machinefabrikant Krone komt met een nieuwe serie schudders, genaamd Vendro, die bestaat uit negen modellen. Deze serie gaat de huidige KW-schudders vervangen.

De nieuwe serie bestaat uit twee 4-elementsschudders (Vendro 470 en Vendro 560), drie 6-elementsschudders (Vendro 620, Vendro 680 en Vendro 790), twee 8-elementsschudders (Vendro 820 en Vendro 900) en twee 10-elementsschudders (Vendro 1020 en Vendro 1120). De werkbreedtes van de nieuwe machines liggen tussen 4,70 en 11,20 meter.

De nieuwe Vendro-serie heeft een gemeenschappelijk kenmerk. De Krone zet in op een korter aanbouwconcept, waardoor de schudders korter achter de trekker komen te zitten. Dit zorgt onder andere voor compactere transportafmetingen en een lager benodigd hefvermogen in vergelijking met de voorgaande modellen.


Bodemaanpassing

Nieuw is het rotorconcept. Doordat de tanden zeer dicht in de buurt komen van de tastwielen – in vergelijking met de KW-serie 20 centimeter dichterbij – is een nog betere bodemaanpassing gegarandeerd. De nieuwe OptiTurn-schuddertand zorgt voor een uitstekende gewasopname en aansluitende verdeling.

Zoals bij alle schudders zet Krone ook bij de nieuwe machines in op de OctoLink-koppeling. In plaats van kruiskoppelingen, die dagelijks moeten worden gesmeerd, maakt de fabrikant gebruik van de onderhoudsvrije 8-vingerkoppeling. Ook de rotoraandrijving is, zoals bij alle Krone-schudders, onderhoudsvrij en draaien in een gesloten vetbad.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer