Krone+verkoopt+5%2E300+Big+X%2Dveldhakselaars+in+twintig+jaar
Nieuws
© Krone

Krone verkoopt 5.300 Big X-veldhakselaars in twintig jaar

De Duitse machinefabrikant Krone stond onlangs stil bij het het twintigjarig bestaan van de veldhakselaar Big X. Wereldwijd zijn er 5.300 verkocht.

Op 20 mei 2000 rolde de eerste veldhakselaar genaamd Big X bij Krone van de band in het Duitse Spelle. De zelfrijder begon in een snelle uitvoering van 40 kilometer per uur aan de eerste tests en werd als 540 pk sterke machine voorgesteld.

Met de nieuwe Big X completeerde Krone zijn programma dat sinds 2000 alle machines voor de ruwvoederwinning omvat. Samen met de EasyFlow pick-up en de EasyCollect maisbek kwam de Big X destijds op de markt.


Overdreven groot

De eerste Big X beschikte al over 605 pk. Krone wilde in 2000 nog geen vermogen van meer dan 600 pk openbaar maken. De machinebouwer maakte zich namelijk zorgen dat eindgebruikers een dergelijke machine als overdreven groot zouden zien.

Ondertussen heeft Krone wereldwijd 5.300 veldhakselaars verkocht en wordt de huidige Big X in twee series met in totaal acht verschillende modellen aangeboden. Beginnend bij de kleinste Big X 480 met 490 pk tot aan het vlaggenschip, de Big X 1180 met 1156 pk.

In de loop van de afgelopen twintig jaar ontwikkelde de machinefabrikant een veelvoud aan innovaties en noviteiten op het gebied van hakselaars, die bijdroegen aan het succes van de Big X.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer