Krone+breidt+programma+uit+met+ronde+balenwikkelaar
Nieuws
© Krone

Krone breidt programma uit met ronde balenwikkelaar

Geheel nieuw in het Krone-programma is de EasyWrap 150 wikkelaar voor ronde balen, geschikt voor balen met een diameter van 1 tot 1,50 meter.

De EasyWrap 150 heeft een wikkelsnelheid tot 36 omwentelingen per minuut. Volgens Krone is het daarmee de snelste wikkelaar met een enkele arm op de markt. De machine kan ronde balen wikkelen tot een gewicht van 1.600 kilo.

De compacte en eenvoudig te bedienen machine kan zowel voor als achter in de driepuntshef worden opgehangen. Door de optimale gewichtsverdeling is de machine geschikt voor kleinere trekkers. De compacte bouwwijze en het smalle hoofdframe geeft de chauffeur een goed zich op de wikkelaar.


Folierollen

Gewikkeld wordt er met 750 millimeter brede folie, die standaard tot 55 of 70 procent kan worden voorgespannen. Tot vier reserverollen kunnen extra worden meegenomen met de optionele folierollenhouder, met geïntegreerde verlichting.

Standaard wordt de EasyWrap 150 bediend met een DS 500-terminal met een groot beeldscherm. Met behulp van de terminal kan het gewenste aantal lagen folie en de baaldiameter worden ingesteld. Indien de folierol op is of scheurt, stoppen de walsen onmiddellijk met draaien.


Baalkantelaar

De EasyWrap 150 kan optioneel met een baalkantelaar worden uitgevoerd. Deze dient tegelijkertijd als sensor voor de AutoLoad-functie: wordt de rol tijdens het rijden door een baal naar voren gedrukt, dan bewegen de walsen naar elkaar toe en pakken zo de baal op.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer