Overig vee niet bevattelijk voor corona

Enkel nertsen kunnen door corona worden besmet. Andere landbouwhuisdieren zijn hier niet bevattelijk voor, blijkt uit studies van het Duitse Friedrich Loeffler Instituut. Daarmee vormen ze geen bedreiging voor de mens. Ook katten en honden kunnen de mens niet infecteren.

Overig+vee+niet+bevattelijk+voor+corona
© Pixabay

Het instituut heeft studies uitgevoerd naar de gevoeligheid van dieren voor het coronavirus, in opdracht van de Duitse landbouwminister Julia Klöckner. Hieruit bleek dat de belangrijkste boerderijdieren, zoals varkens en kippen, niet kunnen worden besmet.

Bij een enkel dier werd maar een minimale hoeveelheid van het coronavirus aangetroffen, die ook niet werd doorgegeven aan andere dieren. Daarmee leken deze dieren niet te zijn geïnfecteerd en geen gevaar te vormen voor de volksgezondheid.

Honden en katten

Weliswaar zijn er in het veld coronavirussen gevonden bij honden en katten. Maar het Friedrich Loeffler Instituut heeft geen bewijs gevonden dat mensen zijn geïnfecteerd door besmette honden en katten. In Duitsland geldt een meldingsplicht voor huisdieren met corona, waarop deze dieren worden gevolgd.

In Duitsland worden overigens sinds maart 2019 geen nertsen gehouden. In dat land zijn de huisvestingseisen dusdanig streng, dat het voor ondernemers niet interessant is om een pelsdierhouderij te runnen. Toch volgt het instituut ook de ontwikkelingen in deze tak op de voet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer