Agrarisch ondernemers krijgen stabiel rendement bij FlexxInvestments

FlexxInvestments heeft zijn sporen als vastgoedinvesteerder al jaren verdiend dankzij een divers portfolio met stabiele rendementen. De onderneming richt zich vooral op de lange termijn en ziet zichzelf als aantrekkelijke en betrouwbare partij voor potentiële beleggers uit de agrarische sector.

Agrarisch+ondernemers+krijgen+stabiel+rendement+bij+FlexxInvestments
FlexxInvestments
© Kennispartner

'Als vastgoedinvesteerder zijn wij interessant voor ondernemers uit de agrarische sector vanwege onze persoonlijke benadering en stabiele rendementen met een laag risico', zegt Johannes Mattiesing, oprichter van FlexxInvestments in Bodegraven. Hij legt uit dat veel boeren en tuinders na een leven van hard werken en goed sparen op zoek zijn naar mogelijkheden om hun geld op betrouwbare wijze te beheren en te beleggen. Zijn investeringsmaatschappij biedt een vast rendement van 5 procent voor een periode van vijf jaar. FlexxInvestments kan zijn beloftes waarmaken door te investeren in vastgoed dat over langere periodes in waarde stijgt.

Investeerders krijgen maandelijks de rente bijgeschreven. Klanten krijgen een simpele leenovereenkomst zonder verdere voorwaarden, behalve een opzegtermijn van zes maanden om uit te stappen. Mattiesing licht toe dat zijn onderneming zonder kostenstructuur kan werken omdat er geen banken of andere financiële instellingen bij zijn betrokken.

Hij is in 2015 begonnen met FlexxInvestments, dat inmiddels met 350 investeerders een portefeuille heeft van 126 miljoen euro, die bestaat uit 33 panden en locaties op verschillende plaatsen in Nederland. Het portfolio bestaat uit verschillende soorten vastgoed om de risico's te spreiden.

Wij zijn interessant vanwege onze persoonlijke benadering en stabiele rendementen met een laag risico

Johannes Mattiesing, oprichter van FlexxInvestments

Aanvullend pensioen

Mattiesing zet uiteen dat een investering in vastgoed gedeeltelijk als aanvullend pensioen kan dienen, omdat de waarde in de loop der jaren in het algemeen toeneemt en daarnaast huurinkomsten oplevert. Vastgoedbeleggen is echter niet zonder risico's en daarom is het in zijn ogen verstandig om in zee te gaan met een betrouwbare partij als FlexxInvestments. Zij hebben een gediversifieerde vastgoedportefeuille om schommelingen in de markt te dempen en risico's te minimaliseren, waardoor de kansen op een stabiel rendement toenemen.

Het portfolio van FlexxInvestments bestaat uit kantoren, met daarbij aandacht voor het toenemende belang van flexibele werkruimtes en retail, met een focus op winkels voor dagelijkse boodschappen omdat die in het algemeen veerkrachtig meebewegen met economische tendensen. Daarnaast zit ook zorgvastgoed in het portfolio, waarbij FlexxInvestments inspeelt op demografische trends als vergrijzing, met onder andere aandacht voor de woonbehoefte van ouderen met dementie.

Ook industrie, met name gericht op maakbedrijven met een stabiele ruimtevraag voor productie en logistiek zitten in het portfolio, evenals huisvesting voor arbeidsmigranten, bestaande uit nieuwe locaties en het omvormen van bestaande hotels, in beide gevallen met veel aandacht voor de levenskwaliteit van de bewoners door bijvoorbeeld goede recreatievoorzieningen en een interieur dat bijdraagt aan gemeenschapszin.

Sparringpartner

De organisatie van FlexxInvestments bestaat uit vijf mensen en de oprichter wil zijn onderneming graag zo compact houden om ook op termijn stabiliteit en zekerheid te kunnen waarborgen. Wel heeft de directie zelf voor het benoemen van een Raad van Commissarissen (RvC) gekozen, ondanks dat de organisatie nog niet accountantscontroleplichtig is.

De driekoppige RvC treedt op als toezichthouder. 'Maar zij zijn ook een sparringpartner, waarmee we voortdurend overleggen of we nog de juiste dingen doen', zegt Mattiesing. 'Dat voelen we als een gedeelde verantwoordelijkheid.' Desondanks is er nauwelijks sprake van verkoop van panden of objecten die minder goed renderen.

Mattiesing heeft het over een vrij overzichtelijke markt, die zich kenmerkt door een goed in te schatten en stabiel inkomsten- en uitgavenpatroon. Dat komt onder andere doordat FlexxInvestments zich richt op de lange termijn, met huurcontracten voor zijn panden van vijf, tien of zelfs vijftien jaar.

Om te zorgen dat de kosten gedurende die tijd gepland en begroot kunnen worden, vindt voor de aankoop altijd een zogeheten 'due diligence'-analyse plaats. Dat wil zeggen dat de technische staat van de betreffende panden wordt onderzocht, evenals economische, juridische, fiscale en financiële aspecten van de huurders, zoals omzetcijfers, vennootschapsstructuur of mogelijke aanwijzingen voor economische criminaliteit, zoals corruptie en belastingfraude. 'En uiteindelijk moet de RvC dan groen licht geven', zegt Mattiesing.

Onderhoudsprogramma

Bij het screenen van de huurders kijkt FlexxInvestments ook of een bedrijf al langere tijd bestaat en bijvoorbeeld de financiële crisis van 2008/2009 heeft overleefd. 'Zulke informatie geeft ons meer vertrouwen', zegt Mattiesing. 'Maar we hebben ook altijd een scenario op de plank liggen voor als een huurder onverhoopt failliet gaat.'

Bij het beheer van de panden hoort ook zorg voor het onderhoud, waarbij duidelijk moet zijn welke partij een huurder kan bellen als bijvoorbeeld een lift of een slagboom niet functioneert. Om de kosten daarvan te kunnen ramen, stelt de investeringsmaatschappij altijd een onderhoudsprogramma voor vijf tot vijftien jaar op, zodat ze niet voor verrassingen komt te staan.

Mattiesing benadrukt dat een goed onderhouden pand niet alleen zijn waarde behoudt, maar ook zorgt voor tevreden huurders. 'Dat wordt nog versterkt door regelmatig contact te onderhouden met huurders en te investeren in het welzijn en de productiviteit van mensen die in het pand werken', zegt hij. Ook duurzaamheid kan daarbij een rol spelen, niet alleen omdat verduurzamen van vastgoed goed is voor het milieu, maar ook zorgt voor een prettiger werkomgeving en de aantrekkelijkheid van een pand op de lange termijn vergroot. En dat levert weer minder leegstand en een hoger rendement op.

Hij nodigt agrarisch ondernemers die interesse hebben in vastgoedbeleggen van harte uit om contact op te nemen met FlexxInvestments. 'We laten hen graag zien wat voor club wij zijn en hebben er alle vertrouwen in dat ze er een goed gevoel bij krijgen als ze ons leren kennen.'

De 5 zekerheden van FlexxInvestments

FlexxInvestments biedt bij beleggen de volgende 5 zekerheden:

  • euro;25.000 rendement na 5 jaar
  • Vaste maandelijkse renteuitkering
  • Hypotheekrecht
  • Geen hypes maar spreiding en zekerheid
  • Met opzegtermijn, u kunt dus altijd over uw inleg beschikken

Vraag een brochure aan voor meer informatie.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner FlexxInvestments

FlexxInvestments

FlexxInvestments in Bodegraven staat bekend om de stabiele rendementen met een laag risico. Investeerders kunnen bij beleggen rekenen op 5...

Lees verder »

Meer van FlexxInvestments

Meer artikelen van FlexxInvestments »

Artikelen over FlexxInvestments