Hart+financi%C3%ABn+van+FrieslandCampina+naar+Hongarije
Nieuws
© RFC

Hart financiën van FrieslandCampina naar Hongarije

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina wil alle financiële activiteiten voor werkmaatschappijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika concentreren in het Financial Shared Services Centre Emea (FSSC Emea) in het Hongaarse Boedapest.

Op dit moment worden de financiële werkzaamheden in Amersfoort en Wolvega verricht. Met de verplaatsing worden kosten bespaard. Vanaf 1 januari 2021 start de verplaatsing van de activiteiten, één jaar later moet deze zijn afgerond.

Met deze stap wil FrieslandCampina de interne organisatie versimpelen en zo de kosten verlagen. Dit is nodig omdat de marktomstandigheden voor zuivel fors zijn verslechterd door de coronapandemie.

Daarop heeft FrieslandCampina op 10 november ingrijpende maatregelen aangekondigd, waarbij duizend banen verdwijnen. Deze verplaatsing is een van die maatregelen.


FrieslandCampina verwacht met deze stap ook een grotere uniformiteit te kunnen bieden in de dienstverlening aan interne klanten. En op deze manier wil de onderneming een efficiëntieslag maken. Naast straks in Boedapest is er ook een FSSC in Kuala Lumpur dat alle operationele financiële activiteiten voor de Aziatische werkmaatschappijen uitvoert.

De coöperatie verwacht dat de verhuizing naar Boedapest gevolgen zal hebben voor 169 medewerkers in het FSSC in Nederland. Voor vaste medewerkers is er een sociaal plan. Zij worden begeleid naar een nieuwe functie, binnen of buiten FrieslandCampina.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer