Interovo+Egg+Group+op+halve+kracht+na+coronagevallen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Interovo Egg Group op halve kracht na coronagevallen

De Interovo Egg Group in Ochten halveert de komende twee weken de productie, nadat vorige week 35 medewerkers van de eierverwerker en -verpakker positief zijn getest op het coronavirus. Op die manier wordt de 1,5 meter afstand tussen medewerkers gewaarborgd.

Nadat bekend werd dat zes medewerkers coronaklachten hadden, besloot het bedrijf preventief alle ruim tweehonderd medewerkers te laten testen. 35 zijn positief getest op het coronavirus. Dat meldt GGD Gelderland-Zuid, die bron- en contactonderzoek uitvoert.

Alle positief geteste medewerkers zijn direct in isolatie gegaan en hun huis- en reisgenoten zitten ook in quarantaine. Het bedrijf heeft maatregelen getroffen om nieuwe besmettingen bij de eierverwerkers en -verpakkers te voorkomen en de 1,5 meter afstand te waarborgen.

Daarnaast heeft de GGD aanvullend advies gegeven, zoals het structureel uitvoeren van een gezondheidscheck aan de poort. De GGD blijft de komende weken in nauw contact staan met het bedrijf, om de situatie en ontwikkelingen te monitoren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer