Arbeidsbureau richt eigen teststraat in

Voor het testen van arbeidsmigranten op corona richt arbeidsbureau ZON Arbeidsvoorziening in het Brabantse Asten een eigen teststraat in.

Arbeidsbureau+richt+eigen+teststraat+in
© ZON Arbeidsvoorziening

In de teststraat neemt een bedrijfsarts sneltesten af bij arbeidsmigranten die in Nederland aankomen. Binnen twintig minuten geeft de test duidelijkheid of er sprake is van een coronabesmetting.

ZON arbeidsvoorziening begeleidt vooral arbeidsmigranten die werkzaam zijn in de land- en tuinbouw in Zuidoost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg. De meeste van deze medewerkers weten volgens het arbeidsbureau de weg naar de reguliere teststraten van de GGD moeilijk te vinden.


Speciale quarantainehuizen

Arbeidsmigranten die het virus bij zich dragen, gaan minimaal tien dagen in volledige quarantaine. Voor besmette werknemers richt ZON Arbeidsvoorziening speciale solitair gelegen quarantainehuizen in.

Bij een negatieve test mogen de arbeidsmigranten aan het werk. Dit is volgens ZON overeenkomstig de richtlijnen van het RIVM, omdat de land- en tuinbouw is aangemerkt als vitale sector. Deze werknemers moeten buiten werktijden voor een periode van tien dagen wel in hun huisvestingswoning van het arbeidsbureau blijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer