Bakker vertrekt bij Plantion, Van Kruijssen komt

Peter Bakker vertrekt als algemeen directeur van bloemenveiling Plantion in Ede. Hij wordt opgevolgd door André van Kruijssen, oud-directeur van de veiling in de periode van 2008 tot 2012.

Bakker+vertrekt+bij+Plantion%2C+Van+Kruijssen+komt
© Plantion

Bakker legt op verzoek van Plantion zijn functie als algemeen directeur aan het eind van dit jaar neer, meldt de veiling in Ede. Het bedrijf kiest voor een andere leiderschapsstijl.

Het bestuur en de raad van commissarissen van Plantion zeggen dat Bakker voor Plantion in de afgelopen jaren een belangrijke rol heeft gespeeld. Hij speelde als directeur van Bloemenveiling Oost Nederland een belangrijke rol in de fusie met Veiling Vleuten in 2008. Vervolgens was hij verantwoordelijk voor de bouw van de huidige innovatieve en duurzame marktplaats in Ede.


Bloemistenklok

In 2012 werd Bakker algemeen directeur van Plantion. Onder zijn leiding kreeg het bedrijf een herkenbaar profiel als bloemistenklok met een sterke focus op de Nederlandse en Duitse markt. Plantion-voorzitter René Willemsen: 'Tot nu toe is Peter Bakker bij Plantion de juiste man op de juiste plaats geweest. Hij heeft niet alleen de nieuwbouw in goede banen geleid, maar in Ede ook een compleet nieuwe organisatie neergezet.'

Onlangs heeft Plantion zijn ambities voor de toekomst geformuleerd. Voor alle partijen rondom het bedrijf wil Plantion een inspirerende en verbindende factor zijn. Belangrijk onderdeel daarvan is het meenemen van aanvoerders en bloemisten in nieuwe technologieën voor kopen op afstand, via internet. Ook wil Plantion zijn bekendheid vergroten onder bloemisten in Nederland en omringende landen, met behoud van het coöperatieve karakter.


Verbindend leiderschap

Die vervolgstappen gaat Plantion zetten met een nieuwe man aan het roer. Willemsen: 'Het lijkt de coöperatie een goed moment om met een frisse blik de toekomst in te gaan. De eerste fase van Plantion vroeg om daadkrachtig leiderschap. We denken dat er voor de volgende fase een andere, meer verbindende leiderschapsstijl nodig is.'

Van Kruijssen was de afgelopen jaren verbonden aan Veiling Holambra in Brazilië. Volgens het bestuur en de raad van commissarissen van Plantion is het een pre dat hij als voormalig directeur Plantion goed kent. Guus van Logtestijn blijft na Bakkers vertrek directeur commerciële zaken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer