Coronacrisis+heeft+geen+invloed+op+omzet+Plantion
Nieuws
© Plantion

Coronacrisis heeft geen invloed op omzet Plantion

De totale omzet in bloemen en planten van Plantion is in 2020 tot en met half juni vergelijkbaar met dezelfde periode in 2019.

Dat meldde commercieel directeur Guus Logtestijn van Plantion deze week tijdens de algemene ledenvergadering van de afzetorganisatie. Over het eerste halfjaar noteert Plantion zelfs een stijging van de klokomzet met 4,4 procent. De bemiddeling ondervond vanwege de coronacrisis drie weken hinder vanwege gesloten landsgrenzen, maar herstelde zich uitstekend.

Volgens Logtestijn gingen ook bij Plantion alle alarmbellen af toen premier Rutte half maart zijn eerste toespraken hield vanwege de uitbraak van de coronapandemie. Crisisteams werden opgericht en in afstemming met de veiligheidsregio's creëerde Plantion condities om het veilen door te kunnen laten gaan.


Strikte zetelverdeling

Veel kopers maakten tijdens de coronacrisis gebruik van Kopen op Afstand. Andere kopers bleven wel naar de afmijnzaal komen, meldt Logtestijn. Met plexiglasschermen en een strikte zetelverdeling zorgde Plantion ervoor dat het ook daar veilig was voor de kopers en medewerkers.

Na enkele dramatische veildagen, waarin producten moesten worden doorgedraaid, werd de weg omhoog weer gevonden. Plantion nam geen beperkende maatregelen voor de aanvoer, maar overlegde wel steeds met kopers een aanvoerders over vraag en aanbod. Vooral het bloemistenkanaal herstelde zich snel. Daaruit blijkt dat in moeilijke tijden bloemen en planten een bron van troost zijn, constateert Logtestijn in het verslag van de ledenvergadering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer