Plantion wil meer structuur in nachtelijke aanvoer

Om de nachtelijke aanvoer van bloemen en planten te beter spreiden, gaat afzetorganisatie Plantion in Ede vanaf nu werken met slottijden voor aanvoerders en transporteurs.

Plantion+wil+meer+structuur+in+nachtelijke+aanvoer
© Plantion

De maatregelen dragen volgens Plantion bij aan de kwaliteit en efficiëntie van het logistieke proces rond de veiling en het groothandelscentrum in Ede. Elke aanvoerder en transporteur moet voortaan een half uur 'boeken' waarbinnen de goederen worden gelost. Het voordeel hiervan is dat er direct kan worden gelost en dat de chauffeur binnen een half uur weer de weg op kan.

De vervoerder die producten bij Plantion wil lossen, kan via een webportal een slottijd reserveren. Op het afgesproken tijdstip dockt hij vervolgens aan bij Plantion en meldt hij zich bij een logistiek medewerker die de nodige assistentie kan verlenen. Het proces van het lossen en het laden van eventuele retourvracht neemt zo minder tijd in beslag.

Piek in nachtelijke aanvoer

Chauffeurs die onderweg naar Plantion vertraging oplopen of zijn vergeten een slottijd te reserveren, mogen wel lossen. Maar dan zijn ze afhankelijk van nog beschikbare tijden. Plantion neemt de maatregel vanwege de toegenomen drukte in de nachtelijke aanvoer. Vooral tussen 3.00 en 5.00 uur is er regelmatig sprake van een piek.

Plantion verwacht dat het werken met slottijden een positief effect zal hebben op het logistieke proces. Het is overigens niet de enige maatregel om de aanvoer meer te stroomlijnen. Plantion vraagt vervoerders ook om producten voor bemiddeling overdag aan te voeren en de docks te gebruiken die bestemd zijn voor aanvoer van huurders van boxen en het groothandelscentrum.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer