Voor tonnen aan fustemmers gestolen bij Plantion

Veiling Plantion in Ede is voor honderdduizenden euro's benadeeld door de diefstal van fustemmers door een bloemenhandelaar.

Voor+tonnen+aan+fustemmers+gestolen+bij+Plantion
© Nieuwe Oogst

De man en zijn handlanger wisten anderhalf jaar hun gang te gaan, voordat het de veiling lukte om de daders in de kraag te vatten. Volgende week moeten beiden voor de rechter verschijnen. Wel had Plantion al lange tijd argwaan, omdat interne fusttellingen niet klopten. Aanvankelijk dacht men dat de fustaantallen wellicht verkeerd waren ingeboekt. Maar dit bleek na verscherpte controle niet het geval.

Vervolgens werd het cameratoezicht op de veiling opgevoerd. Ook dit bracht weinig schot in de zaak, hoewel de Plantion nog steeds constateerde dat er circa twee maal per maand voor 5.000 tot 7.000 euro aan fust werd ontvreemd.

Heterdaad

In het laatste weekend van juni van dit jaar wisten de politie en Plantion de bloemenhandelaar en zijn handlanger dan eindelijk op heterdaad te betrappen. In 1,5 jaar tijd heeft het in de kraag gevatte duo zo voor enkele tonnen aan emmers kunnen stelen. De verdachte blijkt eigenaar te zijn van enkele bloemenzaken. Hij kocht zijn handel al jaren in op de klokken van Plantion.

Tevens huurde hij een box op het veilingcomplex voor de verwerking van bloemen en planten. De verdachten hebben afgelopen zomer kort in de cel gezeten, na aanhouding. Ze konden echter niet langer worden vastgehouden, omdat fustdiefstal een economisch delict betreft. Ook hadden de daders geen strafblad. De handelaar en zijn kompaan zijn gedagvaard en brengen volgende week een gedwongen bezoek aan de rechtbank in Gelderland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer