Omzet Plantion stijgt naar 102,3 miljoen euro

De omzet van bloemenveiling Plantion is in 2019 uitgekomen op 102,3 miljoen euro. Dit is hoger dan de verwachting die begin december werd uitgesproken.

Omzet+Plantion+stijgt+naar+102%2C3+miljoen+euro
© VidiPhoto

Tijdens de algemene ledenvergadering ging de veiling er nog vanuit dat de verkoop net boven de 101 miljoen euro zou uitkomen. De afzet in december verliep beter dan ingeschat. De definitieve omzet ligt zo'n 2,5 procent boven het niveau van 2018.

De klokverkoop in Ede is licht gedaald naar 46,5 miljoen euro. Het wisselende voorjaar en de hitte in de zomer liggen ten grondslag aan de teruggang. 'De bloemenverkoop in augustus tijdens de extreme hitte was dramatisch', legt commercieel directeur Guus van Logtestijn uit. In de rest van het jaar lag de omzet steeds iets hoger dan in 2018.

Plus bij bemiddeling

De bemiddeling is in het afgelopen jaar naar een waarde van 52,5 miljoen euro gestegen en de verkoop van het Groencentrum van Plantion nam toe tot 2,2 miljoen euro. De bloemenveiling behaalde bij de digitale afzet een verkoopwaarde van 1,1 miljoen euro. Van de totale verkoop kwam 47 procent van snijbloemen, 29 procent van potplanten en 24 procent van tuinplanten.

Plantion begroot voor 2020 een omzet die ongeveer gelijk is aan de gerealiseerde omzet van 2019. De klokverkoop neemt iets toe, is de verwachting. Het schouwen zal verder worden uitgerold, waardoor het mogelijk is om nagenoeg alle producten van een realtime-foto te voorzien. De bemiddelingsomzet daalt hierdoor licht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer