Plantion+maakt+het+duurzame+inkoper+gemakkelijker
Nieuws
© VidiPhoto

Plantion maakt het duurzame inkoper gemakkelijker

Bloemenveiling Plantion in Ede heeft deze week de klok uitgebreid met voorzieningen die het kopers gemakkelijker maakt om duurzame bloemen en planten te kopen.

Op de veilingklokken in Ede krijgt de koper duidelijk te zien welke kwekers en welke aangevoerde partijen duurzaam zijn. Voorafgaand verschijnen in het overzicht 'komende partijen' de namen van de telers tegen een groene achtergrond. Op het moment van het veilen zelf wordt ook het duurzaamheidslabel getoond.

Eveneens heeft Plantion het 'Plantion keurlabel auditrapport' deze week geïntroduceerd. Een duurzame bloemist die gebruik maakt van dit door SGS goedgekeurde rapportagesysteem is veel minder tijd kwijt aan verslaglegging van alle bij Plantion ingekochte producten voor keurmerkinstantie. SGS is de auditinstantie van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Kopen op afstand

Naast de afnemers in de afmijnzaal kunnen kopers op afstand (KOA) eenvoudiger en vroegtijdig duurzame producten selecteren. Zij hebben daarvoor aangepaste KOA-software ontvangen. Op het aanvoerscherm worden alle duurzame partijen getoond. Net als op de klokken in Ede toont het KOA-scherm de namen van de telers op een groene achtergrond en de duurzaamheidslabels.

Als volgende stap zullen binnenkort de duurzaamheidslabels zichtbaar zijn bij alle aanbodregels in de Plantion Digitale Marktplaats en daarmee ook voor klokvoorverkoop, meldt Plantion verder. Met de nieuwe voorzieningen speelt Plantion in op de toenemende vraag naar bloemen en planten met een duurzaamheidslabel, zowel in de zakelijke - als consumentenmarkt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  20 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  75 %
Meer weer