Aantal+gevallen+Afrikaanse+varkenspest+loopt+op+naar+35
Nieuws
© Twan Wiermans

Aantal gevallen Afrikaanse varkenspest loopt op naar 35

Het aantal bevestigde gevallen van Afrikaanse varkenspest in de Duitse deelstaat Brandenburg is dit weekend opgelopen naar 35. Het besmette karkas van een wild zwijn werd gevonden in het kerngebied ten zuidoosten van Brandenburg.

De vondst van het karkas is geen aanleiding om het kerngebied verder uit te breiden, laat de Duitse overheid weten. Daarnaast heeft het regionale crisisteam besloten de geplande versoepeling ten aanzien van het gebruik van land- en bosbouwgebieden door te laten gaan. Belangrijk criterium daarbij is dat de Duitse varkensstapel vrij is van Afrikaanse varkenspest.


Gebieden die op de nominatie staan voor versoepeling, moeten voordat het gebied wordt vrijgegeven, intensief worden doorzocht op dode of zieke wilde zwijnen. Pas wanneer een gebied officieel is goedgekeurd door het district, mogen boeren en boswachters het in beperkte mate weer gebruiken. Bijvoorbeeld om te oogsten, in te zaaien of om het land winterklaar te maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer