Online Weekend van het varken

Tijdens het Weekend van het varken openen normaal gesproken veel varkensbedrijven de deuren. Komend weekend zal dit evenement echter alleen online plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen.

Online+Weekend+van+het+varken
© Nieuwe Oogst

Op thepigstory.nl kunnen mensen kijken wat er te doen is. Deelnemers kunnen hun kennis over varkens testen via de Varkens Quiz. In de serie Varkensvragen neemt Pleun geïnteresseerden mee in de stal en laat zij zien hoe het eraan toegaat op een varkensbedrijf.

Het Weekend van het varken vind plaats op 12 en 13 september. De organisatie benadrukt dat er door het jaar heen in heel Nederland varkensboerderijen zijn waar mensen gratis en zonder afspraak naar varkens kunnen kijken in de zichtstal. De adressen en openingstijden zijn te vinden op de Zichtstallenkaart van The Pig Story.


Gezamenlijk initiatief

The Pig Story ging enkele weken geleden online. Er zijn filmpjes te vinden, een varkensles voor kinderen en verhalen van boeren. Het is een gezamenlijk initiatief van het Weekend van het Varken, Varkens in Zicht, Team Agro NL, Boer Bewust, Animalis Futurum, Boerderijeducatie en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer