Barbecuewedstrijd kers op varkensweekend

De familie Lodewijks van de Vaartse Hoeve in Dongen geeft een extra dimensie aan het Weekend van het Varken. Ze combineren een internationale barbecuewedstrijd aan de open dagen in het kader van het Weekend van het Varken, 12 en 13 september.

Barbecuewedstrijd+kers+op+varkensweekend
© varkens in zicht

‘We zijn al jaren varkensboer en we vinden dat een zichtstal zoals de onze een goede manier is om de varkenssector te promoten. Daarom hebben we het weekend extra aangekleed, met een band op zaterdagavond en onder meer een Amerikaanse markt en een demonstratie van de jeugdbrandweer’, stelt Astrid Lodewijks.

Een hoogtepunt van dit weekend is de barbecuewedstrijd, in het kader van de Kansas City Barbecue Society, een internationale wedstrijd voor teams. Het is een voorronde voor de finale in Tenessee (VS). Er doen vijftien teams uit Nederland, België en Duitsland mee.

Vlees keuren

‘Op zaterdag begint de wedstrijd met het laten keuren van het vlees door de jury. Vervolgens gaan de teams, bestaande uit twee tot acht personen, aan de slag. Zondag tussen 12 en 2 uur moeten ze de resultaten tonen aan de jury'', legt Lodewijks uit.

Soms worden porties van 2 tot 3 kilo bereid. Die gaan er zaterdagmiddag al op en moeten ‘s nachts worden omgedraaid. Het gaat onder meer om kip, rund, maar ook ribs en stukken varkensnek met schouder.’

Verrassingsbox

Verder is er een verrassingsbox met vlees waar de teams wat van moeten maken. Dat is vlees van De Vaartse Hoeve. Het publiek mag vervolgens proeven en de winnaar aanwijzen.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer