Weekend van het varken goed bezocht

Het weekend van het Varken is ook dit jaar goed bezocht. In totaal kwamen 27.300 mensen een kijkje nemen op een van de 37 varkensbedrijven verspreid over heel Nederland.

Weekend+van+het+varken+goed+bezocht
© nieuwe oogst

Diverse varkensboeren waren in het weekend van 13 en 14 september beschikbaar om vragen over hun bedrijf te beantwoorden. Daarnaast werden op de boerderijen allerlei activiteiten georganiseerd zoals schilderen, knutselen, streekproductenmarkt of big knuffelen.

Weekend van het Varken

Het weekend is een jaarlijks publieksevenement. Het is volgens de Nederlandse wetgeving niet toegestaan om iedereen in de stal toe te laten.

Daarom creëren de deelnemende varkenshouders speciale faciliteiten op hun bedrijf zodat bezoekers in de stal kunnen kijken. Door ramen en via webcams kunnen bezoekers zelf zien en ervaren hoe de varkens gehouden worden.

Stichting Varkens in Zicht

De Stichting Varkens in Zicht wil door de openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van achtergrondinformatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken. Op deze manier kunnen burgers zelf kennismaken met de varkenshouders, hun dieren en hun werk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer