%27Veel+goede+gesprekken%27+in+Weekend+Varken
Nieuws
© Stichting Varkens in Zicht

'Veel goede gesprekken' in Weekend Varken

Duizenden belangstellenden, vooral ouders met kinderen, namen 13 en 14 september een kijkje in de stal van een van de 36 deelnemers aan het Weekend van het Varken.

'Er waren veel goede gesprekken', zegt Mechie Beurskens van organisator stichting Varkens in Zicht.

'Exacte aantallen weet ik nog niet, maar de algemene indruk is dat er wat minder bezoekers waren dan vorig jaar. Degenen die er waren, waren echter enthousiast en echt geïnteresseerd, aldus Beurskens.

Volgende week evalueren de deelnemende bedrijven het Weekend van het Varken. Dan weet Beurskens ook hoeveel bezoekers er exact zijn geweest en hoe de deelnemende bedrijven het weekend dit jaar hebben ervaren.

Minder budget

Het was in eerste instantie nog maar de vraag of het Weekend van het Varken dit jaar zou doorgaan. Er zit fors minder geld in de collectieve pot, omdat de productschappen per 1 januari worden opgeheven. Dat had onder andere tot gevolg dat de deelnemende bedrijven zelf moesten flyeren.

'Voor de deelnemers is dat een hele lastige. Dat legt veel druk op de deelnemende bedrijven, die met het weekend zelf vaak ook al heel druk zijn en vrijwilligers moeten mobiliseren', aldus Beurskens.

Promotie

De Stichting Varkens in Zicht maakt met de campagne Stap in de Stal (zichtstallen) en het event het Weekend van het Varken de varkenssector toegankelijk en inzichtelijker.

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  20 %
 • Zondag
  3° / -5°
  10 %
Meer weer