In meer regio's vergelingsvirus te vinden

Cosun Beet Company meldt dat verschijnselen van het vergelingsvirus op steeds meer bietenpercelen verspreid over Nederland opduiken.

In+meer+regio%27s+vergelingsvirus+te+vinden
© Twan Wiermans

Vorig jaar was de aantasting vooral waar te nemen in Zuidwest-Nederland. Dit seizoen echter is het virus in vrijwel alle teeltregio's te vinden en dan niet alleen op de kleigronden. Hieruit blijkt volgens Cosun Beet Company nogmaals dat de neonicotinoïden onmisbaar zijn in de bietenteelt.


Samen met LTO, NAV en NAJK heeft Cosun onlangs een brief gestuurd naar het ministerie van LNV met het dringende verzoek tot vrijstelling voor neonicotinoïden. Dit in navolging van de Franse suikerbietensector. Naar aanleiding van het verzoek meldt Cosun dat bij een eventuele vrijstelling de suikerfabrikant er alles aan zal doen om de keuze voor de coating van bietenzaad in de vroegbestelling nog te kunnen herzien.


Ontwikkeling bladschimmels

De natte weersomstandigheden van de afgelopen periode zijn ongunstig voor de ontwikkeling van bladschimmels, schrijft Cosun. Dit geldt met name voor cercospora. Veel bietentelers hebben al twee bespuitingen moeten uitvoeren. Het blijft volgens Cosun van groot belang voor telers om wekelijks te controleren op bladschimmels vanwege nieuw gevormde bladeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer