Bladschimmels in suikerbieten rukken op

De laatste weken zijn er in meerdere regio's bladschimmels in suikerbieten waargenomen. Dit betreft zowel stemphylium als cercospora, maar ook roest is gezien.

Bladschimmels+in+suikerbieten+rukken+op
© IRS

Voor het beheersen van de bladschimmels is het essentieel om het juiste middel te kiezen om een goede en veilige werking te verkrijgen. 'Kies een middel op basis van de gevonden bladschimmel(s)', luidt het advies van Cosun en IRS.

Via de BAS-app kunnen telers snel een inzicht te krijgen in de infectiewaarden en daarmee kans op aantasting. Meer dan duizend telers hebben deze app al gedownload. Alle leden van Cosun hebben eind mei een e-mail ontvangen over de mogelijkheid om de BAS-app te downloaden op de smartphone of de tablet.


Vergelingsvirus

De eerste percelen met vergelingsvirus zijn al te zien. Daar waar het virus snel om zich heen grijpt, kan dat tot aanzienlijk schade leiden. Overigens is in Frankrijk, België en Engeland al een forse aantasting van vergelingsvirus gerapporteerd.

Ondanks luizenbestrijding lukt het onvoldoende om het vergelingsvirus weg te houden. Daar is op dit moment niets meer aan te doen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  32° / 16°
  0 %
 • Zaterdag
  33° / 17°
  10 %
 • Zondag
  33° / 18°
  0 %
Meer weer