Jong talent met passie voor het boerenleven

Dora Smit (16) uit het Gelderse Vorchten begint in het nieuwe schooljaar bij de Landstede in Raalte met de MBO-opleiding veehouderij. Ze is absoluut van plan in de toekomst de boerderij van haar vader over te nemen.

Bij het vleesveebedrijf van familie Smit, vlak achter de IJsseldijk, lopen ruim zeventig stuks vlees- en jongvee. Smit werkt zo veel mogelijk op de boerderij van haar vader. Daarnaast helpt ze bij het melken op een geitenhouderij en een melkveehouderij in de buurt.

Smit begint komende week in met de opleiding Veehouderij niveau 4. En ze heeft er zin in, want hoewel ze al veel agrarische ervaring heeft opgedaan, is ze erg leergierig. 'Van huis uit heb ik vooral veel informatie gekregen over vleesvee.'


Melkkoeien

Tijdens het melken bij melkveebedrijf Kraaijenbrink in Heerde leert Smit nu veel over melk en de koeien. 'Het liefst zou ik straks op de eigen boerderij weer met melkkoeien werken, maar gezien alle regelgeving tegenwoordig zie ik dat niet gebeuren.'

Melkveehouder Maarten Kraaijenbrink is blij met de hulp bij zijn carrousel waar per keer zo'n 360 koeien worden gemolken. 'Je ziet aan alles dat ze van het werk en de dieren houdt. En ze heeft een duidelijke kijk over hoe ze haar bedrijf wil vormgeven. Ik denk dat daar wel toekomst in zit. De juiste drive heeft ze in ieder geval!'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer