Janine Luten nieuwe directeur GroentenFruit Huis

Janine Luten gaat vanaf oktober aan de slag als algemeen directeur van GroentenFruit Huis. Ze volgt Gert Mulder op en vormt dan samen met Richard Schouten het directieteam van de koepel die 80 procent van de omzet in agf vertegenwoordigt.

Janine+Luten+nieuwe+directeur+GroentenFruit+Huis
© ZuivelNL

Luten is momenteel algemeen directeur bij ZuivelNL. Deze functie vervulde ze één jaar en drie maanden. 'Deze kans doet zich nu voor', zegt Luten. 'Ik neem, weliswaar met pijn in mijn hart, afscheid van de zuivelsector om te kunnen terugkeren naar de plantaardige sector waar ik van jongs af aan een enorme passie voor heb.'

De beoogd directeur geeft aan dat haar nieuwe functie een kans is die ze niet voorbij kon laten gaan, zeker in combinatie met de dynamische internationale markt, die de groente- en fruitsector kenmerkt.


Vertrek Gert Mulder

Luten studeerde Tuinbouw en Marktkunde & Marktonderzoek aan Wageningen University & Research. Zij werkte onder andere bij Flora Holland, bekleedde diverse functies bij kenniscentrum Aequor en was directeur van Wageningen Academy tot ze in 2019 directeur werd bij ZuivelNL.

De huidige algemeen directeur Gert Mulder neemt tijdens de algemene ledenvergadering van GroentenFruit Huis afscheid. De vergadering is vanwege de coronacrisis uitgesteld van mei naar 29 september.'We zijn bijzonder blij in Janine Luten een waardig opvolger te hebben gevonden voor Gert Mulder', aldus voorzitter Kees Wantenaar van GroentenFruit Huis. 'Met groot enthousiasme en kennis van zaken heeft zij te kennen gegeven zich te willen inzetten voor de vereniging.'


Uitbouw vereniging

'Haar brede ervaring in de agrarische sector, ook op het terrein van belangenbehartiging, geven ons het vertrouwen dat met Janine Luten de vereniging ook na het vertrek van Gert Mulder verder wordt uitgebouwd', besluit Wantenaar.

GroentenFruit Huis staat voor de belangen van bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit. De leden van de koepel vertegenwoordigen ongeveer vier vijfde van de sectoromzet die jaarlijks 18 miljard euro bedraagt.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer