Voermaatregel definitief van tafel, geen alternatieve regeling

De stikstofmaatregel voor krachtvoer wordt in september niet doorgevoerd en is definitief van tafel. Daartoe besluit het ministerie van LNV na een berekening van de voermaatregel door Wageningen University & Research (WUR).

Voermaatregel+definitief+van+tafel%2C+geen+alternatieve+regeling
© Overheid

Dat maakte het ministerie van LNV woensdagmiddag bekend. Reden van de intrekking is de uitkomst van de berekening van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van het departement.

Uit die berekening blijkt dat als gevolg van de droogte in 2018 en 2019 het ruwvoer al dusdanig eiwitarm is dat verdere verlaging van eiwit in krachtvoer geen of nauwelijks effect heeft op de stikstofuitstoot.


Toelichting

Om 16.45 uur geeft landbouwminister Carola Schouten een toelichting aan de pers, nadat ze de Tweede Kamer met een Kamerbrief heeft geïnformeerd over haar besluit. Het ministerie laat weten dat er geen nieuwe alternatieve regeling komt. Wel wordt de stikstofreductie die de saneringsregeling voor de varkenshouderij (Srv) oplevert, dit jaar deels ingeboekt.

Volgend jaar wordt een totaalpakket aan stikstofreducerende maatregelen ingevoerd. LTO voerde de afgelopen weken nog intensief gesprekken op het ministerie van LNV over het schrappen van de voermaatregel.


Klik voor de Kamerbrief en WUR-bereking op onderstaande pdf's

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer