Medialogica zoomt in op boerenprotest 1 oktober

Televisieprogramma Medialogica wijdt een aflevering aan het grote boerenprotest van oktober 2019. 'Het leek een spontane actie, maar erachter zat een zorgvuldig geregisseerde operatie', stellen programmamakers Hansje van de Beek en Myrthe Buitenhuis.

Medialogica+zoomt+in+op+boerenprotest+1+oktober
© ZLTO

In de uitzending van komende dinsdag staan de belangen en de beeldvorming rondom de boerenprotesten centraal. Medialogica spreekt met veel van de hoofdrolspelers achter en rondom de 1 oktober-manifestatie.

Aan het woord komen onder meer woordvoerder Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force, Agractie-voorzitter Bart Kemp, onderzoeksjournalist Geesje Rotgers en directeur Pieter Wolleswinkel van ForFarmers.


Lont in kruitvat

Maar het programma klopt ook aan bij D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, die met zijn wens om de Nederlandse veestapel te halveren de lont in het spreekwoordelijke kruitvat stak. 'De toon van de actie verandert naarmate het protest aanzwelt', geeft Medialogica aan.

Een deel van de boeren heeft geen vertrouwen meer in de overheid en de stikstofcijfers van het RIVM. 'Ze vinden de meetpunten en berekeningen, waarmee het RIVM het aandeel van de landbouwsector in de stikstofneerslag in kaart brengt, onbetrouwbaar.'


Onbetrouwbare

Het programma onderzoekt waar dat beeld van onbetrouwbare meetpunten vandaan komt. Reden om ook RIVM-onderzoeker Addo van Pul en voormalig VVD-senator Sybe Schaap aan het woord te laten. En te beschrijven wat het effect is van de publicaties van de agrarische journalistiek op de beeldvorming.


Medialogica: Het boerenprotest . Dinsdag 26 mei 2020, 22:35 uur op NPO 2

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer