Opkomst boerenprotest Malieveld valt tegen

De opkomst bij het boerenprotest op het Malieveld valt tegen. Melkveehouder Erik Luiten van Agractie snapt dat. 'We hebben gisteravond pas heel laat aangegeven dat ze konden komen, daarnaast zijn er ook nog veel regionale acties waar boeren bij zijn.'

Mark van den Oever van Farmers Defence Force was wel aanwezig. 'We waren er gisteravond ook en steunen nu onze collega's van Agractie. We zijn nu wel benieuwd wat ze te melden hebben.'

Voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO-vakgroep Melkveehouderij was eveneens op het Malieveld. Hij heeft goede hoop dat de doorberekening van het PBL de goede kant op slaat. 'Ik heb er vertrouwen in dat de uitkomsten positief zijn voor ons alternatief.'

Maar landbouwminister Carola Schouten stond niet over het sectorplan te juichen, geeft hij aan. 'Ze is nog een beetje terughoudend en weet nog niet hoe ze alles wil doen. Maar ze moet wel juichen, want dan hebben we een oplossing voor onze boeren.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer