Duitse graanoogst dit jaar onder het gemiddelde

De Duitse Boerenbond (DBV) voorspelt dit jaar een graanoogst van circa 43 miljoen ton. Het areaal wintertarwe is met 7 procent gedaald.

Duitse+graanoogst+dit+jaar+onder+het+gemiddelde
© Twan Wiermans

Dit betekent dat de verwachtingen iets onder het gemiddelde voor 2015 tot 2019 van 44,4 miljoen ton liggen en ongeveer 4 procent onder het resultaat van vorig jaar (44,3 miljoen ton). 'We verwachten een iets ondermaatse oogst met grote regionale verschillen', zegt DBV-voorzitter Joachim Rukwied.

'Door de neerslag van de afgelopen weken is er in het algemeen een zekere ontspanning opgetreden. Voor de herfstgewassen zijn de zomermaanden cruciaal, waarin we voldoende regen nodig hebben, omdat er geen waterreserves in de bodem zijn.'


Wintertarwe

In Duitsland groeit het graan op een oppervlakte van 6,2 miljoen hectare. Dit betekent dat het graanareaal voor de oogst van 2020 bijna 3 procent kleiner is dan vorig jaar. Met een oppervlakte van 2,84 miljoen hectare is wintertarwe de belangrijkste graansoort in Duitsland. De teelt van wintertarwe daalde afgelopen herfst echter met 215.000 hectare (7 procent) vanwege de natte zaai omstandigheden afgelopen najaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer