Duitsland+sluit+grens+voor+seizoensarbeiders
Nieuws
© Eigen Foto

Duitsland sluit grens voor seizoensarbeiders

Duitsland sluit vanaf vanmiddag 17 uur (25 maart) de grens voor seizoensarbeiders en oogstmedewerkers. Dat laat het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

Bondsminister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft dit besloten om het risico op infectie door het coronavirus in Duitsland verder te verminderen. De nieuwe maatregel is van toepassing op mensen die uit Groot-Brittannië komen of uit EU-landen die het Schengenverdrag niet volledig uitvoeren, zoals Bulgarije en Roemenië. Ook geldt het voor inwoners uit landen waarvoor de controles aan de binnengrenzen tijdelijk opnieuw zijn ingevoerd.

De maatregel kan grote gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van personeel voor de oogst in Nederland. Het is nu al moeilijk om over voldoende arbeidskrachten te beschikken. Veel Poolse medewerkers komen dit jaar niet naar Nederland. Voor Roemenen en Bulgaren is het al onmogelijk om het land over de weg te verlaten. Per vliegtuig zijn er nog wel mogelijkheden, vertelde projectleider Peter Baltus van LTO Noord vandaag tijdens een webinar van de Werkgeverslijn over coronamaatregelen.


LTO Nederland is druk bezig om uit te zoeken wat dit betekent voor Poolse medewerkers. Daarover is nu nog veel onduidelijkheid. Via de Werkgeverslijn worden ondernemers in de land- en tuinbouw hiervan op de hoogte gesteld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer